6 днів у Новорічних Карпатах

Маршрут подорожі:
1 день: Львів
(виїзд о 08:00 год.) — Пилипець (обід, огляд водоспаду Шипіт, підйом канатно-крісельною дорогою на гору Гимба) 
Берегівське вулканічне низькогір’я (дегустація вин) — Берегівський район (вечеря та ночівля в садибах сільського туризму, поселення о 21:30 год., вечеря).
2 день: Берегівський район (сніданок, виїзд о 08:00 год.) — Ужгород (екскурсія містом та замком, обід)
 — Берегово (купання в термальному басейні) — Берегівський район (повернення в садиби, Новорічна Забава).
3 день: Берегівський район (сніданко-обід і виїзд о 12:00 год.) — Мукачево (екскурсія замком Паланок) — Косино (купання в термальному басейні) — Берегівський район (повернення в садиби, вечеря, ночівля).
4 день: Берегівський район (сніданок, виїзд о 08:00 год.) — Іза (оленяча ферма та виставка-продаж виробів з лози та дегустація сиру) — Велятино (купання в термальному басейні) — Крайниково (огляд храму та обід) — Ділове (огляд центру Європи) — Верховина (поселення в гуцульські садиби зеленого туризму о 20:00 год., вечеря).
5 день: Верховина (сніданок, виїзд о 08:00 год., екскурсія-концерт в музеї Романа Кумлика, екскурсія й фотографування в гуцульському одязі в музеї «Тіні забутих предків», гуцульські майстер-класи в хаті-стаї) — Криворівня (огляд гуцульської церкви та хати-ґражди) — Верхній Ясенів (обід) — Верховина (повернення в готель, вільний час та вечеря).
6 день: Верховина (сніданок, виїзд о 08:00 год.) — Буковель (підйом канатно-крісельною дорогою на вершину гори Буковель й огляд карпатської панорами, вільний час) — Яремче (огляд водоспаду, ресторану Гуцульщина, закупи сувенірами) — Львів (повернення орієнтовно о 22:00 год.). 

Вартість туру

5695 грн.

Період туру

30.12.2018 - 04.01.2019

Тривалість туру

6 днів / 5 ночей

У вартість туру входить

  • проїзд автобусом туристичного класу,

  • ночівля (5 ночей),

  • Новорічна забава (програма, їжа, напої, в т.ч. алкогольні),

  • дворазове харчування (5 вечерь і 5 сніданків),

  • екскурсійний супровід по дорозі та на туристичних об’єктах,

  • страхування на час подорожі.

Додатково оплачується

  • обіди,

  • вхідні квитки в туристичні об’єкти,

  • дегустації.

План подорожі

Перший день


Виїзд зі Львова о 08:00 год.
Зраненька виїжджаємо в дорогу. Попереду нас чекають мальовничі Карпати, таємничі закарпатські замки і привітні містечка, дегустація традиційної закарпатської кухні і купання в термальних джерелах. Тож готуймося до яскравої та насиченої поїздки!

Приїзд в Пилипець
Ми сповна насолодимося неповторними карпатськими краєвидами з вікна екскурсійного автобуса, а потім зупинимося у селі Пилипець, щоб оглянути цю красу зблизька.
Тут знаходиться один з наймальовничіших карпатських водоспадів – Шипіт. Він не найвищий (14 м), проте знаменитий на всю Україну завдяки своїм стрімким каскадам і довколишнім древнім лісам. Вже багато років Шипіт захоплює подорожніх своєю красою, і навіть кожного року збирає сюди однойменний неформальний фестиваль.
Поряд – гора Гимба, одна з найвищих вершин Полонини Боржава (1497 м над рівнем моря). Тут Ви зможете піднятися найдовшою в Карпатах канатно-крісельною дорогою, щоб повною мірою насолодитися краєвидом, від якого захоплює подих. Піднявшись наверх, Ви побачите вкриті зеленню альпійських лугів верхівки сусідніх гір, а під ними - темно-зелену ковдру смерекових лісів, що ростуть тут споконвіків. Лише з гірської вершини можна осягнути всю велич і віковий спокій карпатської природи. Сюди варто їхати навіть заради однієї цієї хвилини.

Дегустація вин 
Хіба ж можна приїхати на Закарпаття і не спробувати місцевих вин? Виноробством закарпатці займалися здавна. Переконатися в цьому можна, відвідавши старовинні погреби з історією, яка налічує не одне століття. Тут досі існують цілі династії, які виробляють вино впродовж багатьох поколінь!
Існує легенда, що Зевс розсердився на Бахуса і прогнав його у заслання на Закарпаття, бо тут не було винограду. Та бог виноробства приніс в сандалії галузочку виноградної лози – з цього і почалось закарпатське виноробство. І сприяння хмільного бога не покидає цю землю і донині, а ми пропонуємо вам скуштувати його благословенного напою.
Під час дегустації Ви під легкі закуски зможете ознайомитися з різними традиційними сортами закарпатських вин та сортами вин, які виготовляють по всьому світу, а також придбати пляшку вина, яке Вам найбільше сподобалось, щоб привезти смак Закарпаття з собою додому.

Поселення в садиби Берегівського району о 21:30 год., вечеря, ночівля
Щоб повною мірою зануритися у закарпатську атмосферу, ніч ми проведемо у садибах зеленого туризму. Садиби зеленого туризму – це приватні котеджі, де мешканці закарпатських сіл приймуть Вас зі всією притаманною цьому краю гостинністю, пригостять традиційними стравами та розкажуть про місцеві звичаї. Жоден готель не дасть Вам такої можливості ознайомитися з життям закарпатців, як гостювання у приватній садибі. Отож навіть ночівлю Ви проведете не лише з комфортом, але і з можливістю дізнатися більше про мешканців цього чудового сонячного краю!


Другий день

 
Виїзд із садиб Берегівського району о 08:00 год.
Прокидаємося, снідаємо і починаємо другий день подорожі.

Екскурсія Ужгородом
Їдемо в столицю Закарпаття – Ужгород. Це невелике містечко може похвалитися надзвичайно давньою історією – перша згадка датується 872 роком!
Ужгород – місто на прикордонні багатьох релігій і культур. Фортеця тут була стратегічним пунктом з незапам’ятних часів: фундаменти Ужгородського замку мають більш ніж тисячу років! Певний час замок був дерев’яним. Кам’яні стіни тут виросли в XIV ст., коли місто перейшло у власність родини Другетів. Нащадки цієї ж родини звели і суворий замковий палац.
Саме містечко чарує особливим шармом – з вузькими брукованими вуличками і європейською забудовою. Місцеві святині зберігають сліди зіткнення культур – є тут і греко-католицький храм, і костел, що став потім протестантською кірхою, і прекрасна синагога у мавританському стилі, і чеський квартал міжвоєннних років. Серед музеїв варто згадати художній музей у будівлі жупанату – крайової управи – та скансен з чудовими прикладами закарпатського дерев’яного зодчества.
Не можна не згадати і про прекрасне озеленення вулиць, що прославило Ужгород на всю Україну – тут і найдовша в Європі Липова алея на набережній, і знамениті сакури, що кожної весни вкривають місто рожевим килимом.

Відпочинок в термальних водах Берегово
Під час перебування в Берегово ми відвідаємо оздоровчий комплекс «Жайворонок». Закарпаття славиться не лише вином, сирами та замками, а й термальними джерелами, адже тут проходить вулканічний хребет. Тож Ви багато втратите, якщо під час подорожі не відведете хоча б кілька годин на оздоровчі процедури.
Купання в термальних джерелах – чудовий спосіб поєднати корисне з приємним, розслабитись у цілющій воді і відчути її оновлюючу дію. У оздоровчому комплексі «Жайворонок» для цього є кілька термальних басейнів, в тому числі, єдиний в Україні критий термальний басейн. Вода до всіх басейнів подається безпосередньо із свердловини глибиною 1150 м! Термальні води в Берегово дуже корисні для опорно-рухового апарату, серцево-судинної та нервової системи. Також тут є дитячий басейн і ігровий майданчик, тож якщо Ви їдете з сім’єю, Вам не доведеться перейматися, чим розважити своїх дітей.
У комплексі також є ресторан, де можна скуштувати страви української та угорської кухні і – традиційно для Закарпаття – вирубаний у скелі винний погріб, який датується XVI ст. Тут є дегустаційна зала, де відпочинок у термальному басейні приємно доповниться дегустацією традиційних закарпатських вин.

Повернення в садиби Берегівського району

НОВОРІЧНА ЗАБАВА!
Новорічне святкування складається з двох частин.

  1. Музично-розважальне дійство відбувається в ресторані «Анастасія» міста Мукачево.
    Орієнтовний початок Новорічної програми о 22:00 год..

    Розважає гостей естрадний оркестр «Руснаки» та DJ Цімбор.
    В новорічній програмі Вас чекають: закарпатські народні танці, угорські танці, для особливих поціновувачів класичні та спортивні танці. Всі охочі навчаться танцювати чардаш, візьмуть участь в забавах, конкурсах на кмітливість та винахідливість, поспівають, спробують щастя в розіграші лотереї.
    В 24:00 год. – зустріч українського Нового року. 01:00 год. – зустріч закарпатського Нового року.


    Меню святкової вечері у ресторані:

    ⇒ холодні закуски, м’ясні рулети, відбивні, завиванець курячий, шпиговане м’ясо, оселедець, сирна тарілка, заливний язик, канапки;
    ⇒ салат олів’є, мариноване асорті, бурячки;
    ⇒ бульйон угорський (з чігою - домашнім вермішелем);
    ⇒ гриби фаршировані, домашня гурка та пікниця, свинина по-французьки з картопляним пюре;
    ⇒ солодощі (домашнє тісто, фрукти, чай/кава);
    ⇒ вино, горілка, шампанське, мінеральна вода, узвар.

    Третій день

  2. Щасливий сніданок в садибах:
    В Новому році для Вас Перший сніданок буде складатися з спеціальних щасливих страв, які готуються лише на Новий рік і ті хто їх спробує будуть здоровими і щасливими в Новому році. Меню: коргельлевш (домашня ковбаса, квашена капуста з м’ясом, підбивана з сметаною і червоним перцем), гурка та домашня ковбаса, чоломад (спеціальний новорічний овочевий салат).


Екскурсія замком Паланок
Зупиняємося в Мукачевому. Друге по розміру і значенню місто в Закарпатті відзначається не менш давньої історією, ніж Ужгород – перша згадка про нього датується 896 роком! Не менш давня і фортеця на вулканічному пагорбі поряд з містом.
Фортеця, що носить назву Паланок, завжди була неприступною – ще у 1241 році вона витримала набіг хана Батия, який зруйнував не одне давньоруське місто. Кам’яний замок тут звів князь Федір Корятович – це він вирубав у скелі криницю 85 м у глибину (подейкують, з допомогою обманутого чорта) – а пізніше його розбудували угорські князі Ракоці. Саме за їх правління фортеця стала центром боротьби за незалежність угорського народу від Габсбургів. Ввійшла в історію майже трирічна оборона замку під проводом мужньої Ілони Зріні. Овіяна легендами фортеця ще здалеку вражає своїми могутніми мурами, а всередині відкривається величезний палацовий комплекс з кількома музеями.

Відпочинок в термальних водах «Косино»
Вдосталь послухавшись легенд і цікавих історій, можна дозволити собі розслабитись і заодно покращити здоров’я. Після втомливої подорожі на Вас чекають термальні басейни в Косино.
Через Закарпаття проходить шлейф термальних вод, який охоплює всю Центрально-Східну Європу. В Косино до ваших послуг термальні води з гейзера глибиною 1190 м. Склад води вражає багатством мікроелементів:  залізо, кальцій, калій, натрій, цинк, хлор, селен, хром, мідь, ванадій, магній… Купання в косинських термальних джерелах корисне при захворюваннях опорно-рухового апарату, серцево-судинної, периферійної нервової системи та інших.
На території комплексу на Вас чекають кілька басейнів з термальними водами різної температури, басейни з ароматом вина, кави, пива та палинки, гідромасаж, контрастні ванни, а також сауни з ароматерапією. У комплексі працюють аніматори, які розважать Ваших дітей, поки Ви насолоджуєтеся лікувальними купаннями.

Повернення в садиби Берегівського району

Четвертий день

 
Виїзд із садиб Берегівського району о 08:00 год.
Прокидаємося, снідаємо, прощаємося з господарями садиб і починаємо четвертий день подорожі.

Екскурсія оленячою фермою та виставка-продаж виробів з лози
Наступною зупинкою буде селище Іза – столиця лозоплетіння в Україні.
Лозоплетіння – дуже давній промисел, відомий на території України впродовж багатьох століть. В Ізі ремесло справді масштабно розвинулось вже у ХІХ ст. Започаткував традицію плетіння кошиків з лози майстер Іван Кашко. Він передав свої знання синам, а від них ремесло перейняли і інші мешканці. Згодом вони почали також обплітати бутлі для вина. З часом асортимент значно розширився і на сьогодні включає в себе безліч виробів – від кошиків і бутлів до меблів і декоративних сувенірів.
В кожній родині в селі передаються від покоління до покоління давні традиції лозоплетіння. Прогулянка головною вулицею села – наче візит до музею, де біля кожної хати свій набір виробів, але тут всі експонати продаються!
Неподалік від села знаходиться єдина в Україні ферма плямистих оленів. Заснована в радянські часи для виготовлення пантокрину – речовини з лікарськими властивостями, що знаходиться у молодих оленячих рогах – зараз ферма слугує в першу чергу для туристів. Тут можна не лише подивитися на оленів здалеку, а й погодувати з руки їхніми улюбленими ласощами – сухариками. Тут вам проведуть екскурсію фермою і розкажуть про цих граційних благородних тварин.

Дегустація сирів в с. Іза
Неподалік від села Іза на нас чекає смачна зупинка у особистому селянському господарстві «Бараново». Карпати здавна відомі традиціями сироваріння із овечого молока. Проте в наш час давнє ремесло почало занепадати. Це і наштовхнуло родину Лепеїв із села Іза на заснування свого власного господарства, де можна було б відродити традиції предків.
В ОСГ «Бараново» перебуває 500 голів овець, а також корови та кози. Тут виробляється 15 різних молочних продуктів з овечого, козячого та коров’ячого молока, деякі з них – за унікальними рецептами, що не мають аналогів в Україні. Зокрема, тут можна скуштувати такі незвичні делікатеси, як овече молоко та кефір, а також сири – твердий Ґрунь, м’яку Ріку, вурду, бринзу і багато інших. Виробляється тут і чотири види ковбас. Все це можна буде скуштувати під час дегустації, і звісно ж придбати, а господарі з радістю проведуть екскурсію фермою.

Купання в термальному басейні у Велятино
Закарпаття давно широко відоме своїми термальними водами – адже саме тут проходить хребет із згаслих вулканів, що навіть у сплячому стані нагрівають та мінералізують підземні води. Було б великою втратою під час відвідин Закарпаття не завітати до одного із термальних басейнів.

Цього разу лікуватимемося натрієво-хлорними борно-бромними водами з підвищеним вмістом йоду у селі Велятино у оздоровчому комплексі «Теплі води». Тут до нашої уваги термальні ванни, а також термальний басейн під відкритим небом.
Сильно мінералізована вода темно-сірого кольору видобувається зі свердловини глибиною 1000 м. На виході вона має температуру від 40 до 60 градусів, тож її охолоджують до більш прийнятної для тіла температури 36-38°. Ця вода корисна для опорно-рухового апарату, в першу чергу – для кісток. Лікують тут також хвороби серцево-судинної, нервової та дихальної системи, і гінекологічні захворювання. Лікарі стверджують, що ця вода сприяє навіть вирішенню проблеми безпліддя.
Після довгого екскурсійного дня так добре зануритися у теплу лікувальну воду і оновитися, поповнивши запаси енергії для нових пригод.

Огляд храму в Крайниково
Неподалік від Данилово відвідаємо шедевр мармароської готики – найстарішу із чотирьох збережених на Хустщині дерев’яних церков.
Церква в селі Крайниково була споруджена у XVII ст. і послужила взірцем для інших дерев'яних храмів краю. Скромна будівля із потемнілого від часу дерева ховається серед віковічних дубів. Ці дуби, мабуть, ще пам'ятають, як будували церкву, адже саме з їх побратимів робили важкі колоди, які формують зруб будівлі. На фоні інших церков регіону ця виглядає більш монолітною. Стрімкі дахи ніби переростають у струнку вежу дзвіниці, що тягнеться шпилем до неба.
Коли пройдемо крізь прикрашений давніми знаками сонця портал, то побачимо чудом збережені розписи на полотні, наклеєному на стіни. Подібних розписів в Україні дуже мало, тому ця пам'ятка особливо цінна. Також частково зберігся іконостас XVIII ст.
Дерев'яні храми – важлива частина нашої культурної спадщини, і дуже вразлива до руйнування. Варто побачити ці перлини зараз і привернути до них увагу, щоб час і людська недбалість їх не знищили. Адже не одне село в Україні ховає такий невеликий забутий скарб, який варто зберегти для наступних поколінь.

Огляд центру Європи
Проїжджаючи повз село Ділове, ми з Вами обов’язково зупинимось, щоб сфотографуватися біля знаку про географічний центр Європи. Стела була встановлена тут у 1977 році поряд із старою геодезичною позначкою, зробленою за часів Австро-Угорської імперії. Молодята з сусідніх сіл часто їздять сюди сфотографуватись. Цей знак – не лише географічна відмітка, але й символ нашої належності до великої європейської родини.
В самому селі аж чотири історичні церкви, одна із яких – дерев’яна – датується XVIII ст. Нещодавно селяни власним коштом провели тут реставраційні роботи.

Поселення в гуцульські садиби зеленого туризму Верховини

П'ятий день


Виїзд з готелю о 08:00 год.
Прокидаємося, снідаємо і починаємо п'ятий день подорожі.

Екскурсія музеями Верховини

Якщо бажаєте дізнатися більше про гуцулів, то обов’язково слід відвідати столицю Гуцульщини – Верховину! Це селище відоме ще з 1424 року.
Тут, посеред стрімких гірських вершин, на висоті понад 600 м, можна все-ще зустрітися з носіями давніх гуцульських традицій. Допоможуть нам у цьому численні музеї – «Хата-стая», музей кінострічки «Тіні забутих предків», Музей музичних інструментів ім. Романа Кумлика.
Головним промислом гуцулів здавна було вівчарство. На літо овець виганяли на випас в гори. Але завданням чабанів було не лише пильнувати худобу, а й виготовляти одну із головних страв гуцульської кухні – бринзу. У музеї «Хата-стая» у Вас буде можливість побачити знаряддя для виготовлення бринзи і вурди, і навіть стати свідками початку процесу перетворення молока на сир. Тут Ви також багато дізнаєтеся про життя і побут гуцулів.
Роман Кумлик – відомий етнограф і музикант. Він умів грати на безлічі народних інструментів, зібрав величезну колекцію і відкрив у своєму домі музей. Зараз його справу продовжує дочка Наталя, яка не просто розповість Вам про традиційні музичні інструменти, а й дасть можливість почути їхні голоси, зокрема і справжній голос гір – трембіту.
Третій музей, який ми відвідаємо, розповість, як Гуцульщина стала відома на цілий світ. Ми відвідаємо помешкання Марії та Василя Хімчаків, де свого часу мешкав режисер Сергій Параджанов під час зйомок свого легендарного фільму «Тіні забутих предків». Саме завдяки участі місцевих мешканців у зйомках цей фільм понизаний гуцульською автентикою.
Лише після відвідин Верховини вже по праву можна сказати, що Ви бачили Гуцульщину.

Огляд гуцульської церкви та хати-ґражди в Криворівні
Сьогодні ми з Вами побуваємо у справжніх українських Афінах! Саме так називав Криворівню відомий український етнограф Володимир Гнатюк, що провів у селі не одне літо. Серед гучних імен відвідувачів села не лише Гнатюк. Щороку приїздив сюди відпочивати, ловити пстругів (річкову форель) і плідно творити Іван Якович Франко. Він же поширив моду відвідувати Гуцульщину і серед інших представників української інтелектуальної еліти. Бували тут і Василь Стефаник, і Леся Українка, і Ольга Кобилянська, і Гнат Хоткевич… Простіше мабуть перерахувати, хто тут не бував.
Та один візит виявився доленосним. Одного разу сюди завітав Михайло Коцюбинський. Гуцульська культура настільки захопила письменника, що після кількох візитів він написав свій безсмертний твір «Тіні забутих предків». А через півстоліття сюди прибуде Сергій Параджанов, щоб втілити цей твір у кінострічці. Ми відвідаємо тут музей гуцульської хати-ґражди, яка власне і була «героїнею» фільму. Та ще до зйомок у кіно вона бачила і Франка, і Коцюбинського.
Є у Криворівні і ще одна важлива пам’ятка – церква XVIII ст., яку вважають ідеальним вираженням традиційної гуцульської церковної архітектури. В інтер’єрі недавно відкрили старі розписи. Храм також бачив багатьох видатних відвідувачів за своє життя. Зокрема, колись тут правив Службу Божу майбутній митрополит Андрей Шептицький.

Повернення в садиби, вечеря, вільний час та ночівля

Шостий день


Виїзд із садиб Верховини о 08:00 год.

Прокидаємося, снідаємо, прощаємося з господарями садиб і починаємо останній день подорожі.

Підйом канатно-крісельною дорогою на вершину гори Буковель
За час існування тут гірськолижного курорту назва «Буковель» почала міцно асоціюватися в українців із активним зимовим відпочинком. Справді, тут обладнано багато гірськолижних трас на кількох вершинах, і Буковель є традиційно популярним гірськолижним курортом.
Та Карпати прекрасні не лише взимку! Ми пропонуємо Вам переконатися в цьому, відвідавши Буковель в теплу пору року і піднявшись канатно-крісельною дорогою на вершину гори Буковель на висоту 1127 м над рівнем моря. Ми гарантуємо вам краєвиди, що захоплюють подих: вкриті віковими лісами вершини здіймаються довкола вас у своїй таємничій древній величі, а внизу вузькою долиною протікає стрімка гірська річка. Карпатські краєвиди – наче вигадлива мелодія, де на один мотив нанизуються все нові і нові ноти, створюючи щоразу інші неповторні візерунки. Навіть погляд з однієї і тієї ж вершини у різний час дня і різні пори року відкривають оку щораз нові картини найталановитішого художника – природи.

Огляд Яремче
У Яремче – найвідоміший курорт в Карпатах, і один із найстаріших. Кажуть, першим мешканцем села був бідняк Ярема Годованець, та досить скоро це чарівне місце почало рости і багатіти за рахунок мешканців міста, які хотіли відпочити серед прекрасної карпатської природи.
Перша згадка про Яремче датується 1787 р. Яремче знаходиться на річці Прут на висоті 585 м над рівнем моря поруч з надзвичайно мальовничим водоспадом Пробій. Саме він почав приваблювати сюди туристів ще у далекому ХІХ ст., і продовжує приваблювати і сьогодні – разом із чистим карпатським повітрям.
Окрім водоспаду на Вас тут чекає знаменитий ярмарок сувенірів. Гуцули здавна відомі як вправні майстри різьби, обробки шкіри, ювелірної справи, вишивки, продаються тут також надзвичайно теплі гуцульські ліжники та багато інших речей. Можна щось придбати, а можна просто помилуватися цією виставкою народного мистецтва.
Враження доповнимо оглядом ресторану «Гуцульщина» – шедеврі архітектора Івана Бондарчука. Зведений у гуцульському стилі, без єдиного цвяха – за давніми техніками дерев’яної архітектури – він нагадує казковий палац. Тут Ви також зможете оглянути різноманітні предмети гуцульського побуту, щоб ближче познайомитися з культурою карпатського краю.

Повернення до Львова орієнтовно о 22:00 год. 



Проживання:

1-2-3 ночі: відбувається в затишних садибах сільського туризму Берегівського району, номери: 2-х і 3-х місні з вигодами на коридорі (з розрахунком на 2-3 кімнати). Фото садиб можна побачити тут.
4-5 ніч:
проживання відбувається в затишних гуцульських садибах зеленого туризму м. Верховина, номери: 2-х і 3-х місні з вигодами на коридорі (з розрахунком на 2-3 кімнати). Фото типових садиб можна побачити тут.

 

Вартість вхідних квитків в туристичні об’єкти, дегустацій:

  • водоспад Шипіт: загальний – 10 грн., діти – 5 грн.;
  • підйом на крісельно-канатній дорозі на гору Гимба (в обидві сторони): загальний – 100 грн., діти віком до 10 років – 60 грн.;
  • дегустація вин: загальний – 60 грн., екскурсія без споживання вина – 30 грн.;
  • відвідання веселого ресторану «Деца у нотаря» в Ужгороді: загальний – 5 грн., діти зростом до 120 см – безкоштовно;
  • Ужгородський замок: загальний – 45 грн., студентський – 35 грн., дитячий – 20 грн.;
  • термальний басейн «Жайворонок» у Берегово: загальний – 200 грн. (в т.ч. оренда шафки), пенсіонери за віком – 150 грн., діти від 120 до 150 см – 100 грн., діти до 120 см та учасники АТО – безкоштовно;
  • Мукачівський замок Паланок: загальний – 40 грн., студенти і пенсіонери – 30 грн., діти віком до 14 років – 20 грн.;
  • термальний басейн «Косино»: загальний – 360-400 грн., учасники АТО – 150 грн., діти зростом до 150 см – безкоштовно, оренда шафки – 50 грн.;
  • оленяча ферма: загальний, пенсійний і студентський – 30 грн., школярі – 20 грн.;
  • дегустація трьох сортів сиру з вином: загальний – 55 грн.;
  • термальний басейн у Велятино (2 години): загальний – 200 грн., пенсіонери від 60 років  – 160 грн., діти зростом до 140 см – 100 грн., діти до 3-х років та учасники АТО – безкоштовно;
  • екскурсія-концерт в музеї гуцульського побуту та музичних інструментів ім. Романа Кумлика: загальний і студентський – 25 грн., діти – 20 грн.;
  • музей «Тіні забутих предків»: загальний, пенсійний і студентський – 20 грн., діти віком 12-17 років – 15 грн., діти віком 6-11 років – 10 грн.;
  • музей «Хата-стая»: загальний, пенсійний і студентський – 20 грн., діти віком 12-17 років – 15 грн., діти віком 6-11 років – 10 грн.;
  • музей «Гуцульська ґражда»: загальний, пенсіонери і студентський – 20 грн., діти – 10 грн.;
  • підйом канатно-крісельною дорогою на гору Буковель (в обидві сторони): загальний – 105 грн., пенсіонери і діти до 12 років – 75 грн.

 

Харчування:

  • Сніданок у 1-й день — можна поснідати вдома або взяти з собою канапки, щоб перекусити під час стоянок автобуса.
  • Обід у 1-й день — відбувається у кафе с. Пилипець. Меню уточнюється. Вартість 105 грн.
  • Вечеря у 1-й день — відбувається в садибах сільського туризму після поселення та складається з страв угорської національної кухні, вечеря надзвичайно ситна і смачна, господині готують зі своїх натуральних продуктів. Пропоноване меню: бограч-гуляш, мадярські голубці, солодощі, вино/палинка, компот.
  • Сніданок у 2-й день — відбувається в садибах сільського туризму, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (подібне на оладки), масло, хліб, кава/чай.
  • Обід у 2-й день — відбувається у місті Мукачево в ресторані «Рів’єра» та складається з страв лемківсько-мукачівської кухні: салат «Овочеве асорті», на перше суп «Левеш», на друге торгоня (домашні макарони особливого приготування) з шишками в грибному соусі, компот, хліб. Вартість 95 грн.
  • Вечеря у 2-й день — відбувається у вигляді свята НОВОРІЧНА ЗАБАВА! (деталі вище).
  • Сніданок у 3-й день в Новому році. Для Вас Перший сніданок буде складатися з спеціальних щасливих страв, які готуються лише на Новий рік і ті хто їх спробує будуть здоровими і щасливими в Новому році (меню вище).
  • Обід у 3-й день — не буде організований централізовано, адже буде смачний та ситний пізній «Щасливий сніданок» .
  • Вечеря у 3-й день — відбувається в садибах сільського туризму. Пропоноване меню: курячий бульйон з чігою, торгоня з підливою, угорські солодощі та вино.
  • Сніданок у 4-й день - відбувається в садибах сільського туризму, звичайний європейський.
  • Обід в 4-й день – відбувається в Сокирниці в ресторані «Гостинний двір». Пропоноване меню: салат,  солянка, бістроган з макаронами, хліб, компот. Вартість 95 грн.
  • Вечеря у 4-й день — відбувається у гуцульських оселях. Пропоноване меню: кулеша з гуцульською смажкою (свіжиною), деруни зі сметаною, бринза, чай з карпатських трав.
  • Сніданок у 5-й день – відбувається у гуцульських оселях. Пропоноване меню: омлет, налисники з афенами (чорницями), канапки з сиром, чай/кава.
  • Обід у 5-й день - в ресторані «Згарда» с. Верхній Ясенів (Верховинський р-н). Пропоноване меню: салат «Овочевий» (помідор, огірок, цибуля), гуцульський борщ, гуцульська кулеша з м’ясом, хліб, чай з трав. Вартість 95 грн.
  • Вечеря у 5-й день — відбувається у гуцульських оселях. Пропоноване меню: салат з капусти, гуцульський борщ, картопля з м’ясом (жарке), квашений огірок, хліб, узвар.
  • Сніданок у 6-й день — відбувається в гуцульських оселях. Пропоноване меню: налисники з сиром, нарізка з ковбаси, сиру, яйця, чай/кава, хліб.
  • Обід 6 день — відбудеться в кафе «Турист» в м. Яремча. Пропоноване меню: салат, борщ із пампушками, картопляне пюре, котлета, хліб, чай/кава. Вартість 95 грн.

 

Знижки для дітей:

  • Дітям до 3 років (включно), при супроводі 2-х дорослих і без окремого місця в автобусі - безкоштовно;
  • Дітям до 12 років (включно) знижка від загальної вартості туру уточнюється.

 


Для бронювання місць на даний тур:
 обирайте «Замовити тур»  (кнопочка під вартістю туру), 
 пишіть на vodogray.lviv@gmail.com,
телефонуйте +38 073 805 0 805 
чи  +38 098 805 5 805 (Viber / Telegram)


 

Залишити відгук

0 Коментарів