Фестиваль гентешів

Маршрут подорожі:
1 день: Львів
(виїзд о 08:00 год.) — Чинадійово (екскурсія замком Сент-Міклош) — Геча (вільний час на фестивалі гентешів «Діснотор») — Берегівський район (дегустація вина, ночівля в садибах зеленого туризму).
2 день: Берегівський район (сніданок, виїзд о 09:00 год.) — Косонь (3 години відпочинку на території релаксаційно-оздоровчого комплексу «Косино») — Мукачево (обід, екскурсія замком Паланок»)  — Львів (повернення орієнтовно о 23:30 год.).

Вартість туру

1145 грн.

Період туру

26.01.2019 - 27.01.2019

Тривалість туру

2 дні / 1 ніч

У вартість туру входить

  • проїзд автобусом туристичного класу,

  • ночівля в садибах зеленого туризму (1 ніч), 

  • сніданок в садибах,

  • екскурсійний супровід на туристичних об'єктах,

  • страхування на час подорожі.

Додатково оплачується

  • харчування,

  • вхідні квитки в туристичні об’єкти.

План подорожі

Перший день

 
Виїзд зі Львова о 08:00 год.
Рушаємо в подорож. Залишаємо позаду сірі будні, щоб поринути у захопливий калейдоскоп яскравих вражень, цікавих історій та незабутніх краєвидів.

Екскурсія замком в Чинадійово
Містечку Чинадієво пощастило мати аж два замки. Відомішим є палац графів Шенборнів, але в самому містечку знаходиться значно давніша фортеця, яку ми також сьогодні відвідаємо. Зовні непримітний кремезний двоповерховий будинок приховує давню і бурхливу історію.

Споруджена фортеця бароном Перені у XIV ст. Пізніше замок неодноразово перебудовувався. Як і саме містечко до 1944 р., замок насить назву Сент-Міклош – Святий Миколай.  Його доля нерозривно пов’язана з героями визвольної боротьби Угорщини проти імперії Габсбургів. Кажуть, саме тут легендарна Ілона Зріні, мужня оборонниця Мукачівського замку, вперше зустріла і покохала графа Імре Текелі, молодшого від неї на 13 років. Тут вони таємно зустрічалися до шлюбу, і тут їх кохання переплелося з любов’ю до батьківщини і плануванням повстання. Пізніше син Ілони Зріні Ференц ІІ Ракоці продовжив справу матері, зробивши із замку важливий форпост угорських повстанців-куруців.
Нинішня доля замку не менш романтична – його орендував і відродив з руїн художник Йосип Бартош. На сьогодні він збирає кошти для повного відновлення замку, тож наш візит буде не лише розвагою, а й невеликим вкладом у майбутнє пам’ятки.

Участь у фестивалі гентешів
XIII Міжнародний конкурс м'ясників (гентешів) «Діснотор» - один з кращих гастрономічних фестивалів Закарпаття і всієї України - відбудеться 26 січня 2019 року на Берегівщині, в селі Геча.
Саме тут майстри своєї справи з України та близького зарубіжжя демонструватимуть свої вміння працювати з м'ясом, адже їх завданням буде якомога швидше та якісно розібрати тушу свині.
За приготуванням ароматних страв зі свинини зможе спостерігати кожен відвідувач. Після розпочнеться дегустація та смакування різними ковбасками, гуркою, голубцями та іншими традиційними стравами фестивалю. Професійність гентешів буде оцінювати журі, а на переможців чекатимуть подарунки.
Гості фестивалю гентешів отримають можливість влаштувати собі справжню фєрію смаків, продегустувати неповторні закарпатські вина, які чудово доповнять смак м'ясних страв. Народні гуляння, пісні і танці обов'язково зігріють гостей у цей зимовий день.
Програма цьогорічного XIII Міжнародного конкурсу різників с. Геча:
07:00 – збір команд;
07:00-14:00 – приготування і дегустація національних угорських та закарпатських страв зі свинини (ковбаса, шинка, гурка, бограч, голубці) – жива святкова музика – виступ закарпатських ансамблів;
10:00 – початок конкурсу – виготовлення ковбаси;
07:00-18:00 – продаж та купівля мясної продукції, демонстрація копчення ковбаси, дегустація свіжокопченої ковбаси;
08:00-18:00 – 
дегустація вин місцевих виноградарів;
13:00 – відкриття;
14:00-17:00 
– культурно-розважальна програма;
17:00 
- нагородження переможців Фестивалю.

Дегустація вин
Хіба ж можна приїхати на Закарпаття і не спробувати місцевих вин? Виноробством закарпатці займалися здавна. Переконатися в цьому можна, відвідавши старовинні погреби з історією, яка налічує не одне століття. Тут досі існують цілі династії, які виробляють вино впродовж багатьох поколінь!
Існує легенда, що Зевс розсердився на Бахуса і прогнав його у заслання на Закарпаття, бо тут не було винограду. Та бог виноробства приніс в сандалії галузочку виноградної лози – з цього і почалось закарпатське виноробство. І сприяння хмільного бога не покидає цю землю і донині, а ми пропонуємо вам скуштувати його благословенного напою.
Під час дегустації Ви під легкі закуски зможете ознайомитися з різними традиційними сортами закарпатських вин та сортами вин, які виготовляють по всьому світу, а також придбати пляшку вина, яке Вам найбільше сподобалось, щоб привезти смак Закарпаття з собою додому.

Поселення в садиби Берегівського району
Щоб повною мірою зануритися у закарпатську атмосферу, ніч ми проведемо у садибах зеленого туризму. Садиби зеленого туризму – це приватні котеджі, де мешканці закарпатських сіл приймуть Вас зі всією притаманною цьому краю гостинністю, пригостять традиційними стравами та розкажуть про місцеві звичаї. Жоден готель не дасть вам такої можливості ознайомитися з життям закарпатців, як гостювання у приватній садибі. Отож навіть ночівлю Ви проведете не лише з комфортом, але і з можливістю дізнатися більше про мешканців цього чудового сонячного краю!

Другий день


Виїзд із садиб Берегівського району о 09:00 год.
Прокидаємося, снідаємо, прощаємося з господарями садиб і починаємо другий день подорожі.


Відпочинок в термальних водах «Косино»

Вдосталь послухавшись легенд і цікавих історій, можна дозволити собі розслабитись і заодно покращити здоров’я. Після насиченого першого дня на Вас чекають термальні басейни в Косино.

Через Закарпаття проходить шлейф термальних вод, який охоплює всю Центрально-Східну Європу. В Косино до ваших послуг термальні води з гейзера глибиною 1190 м. Склад води вражає багатством мікроелементів:  залізо, кальцій, калій, натрій, цинк, хлор, селен, хром, мідь, ванадій, магній… Купання в косинських термальних джерелах корисне при захворюваннях опорно-рухового апарату, серцево-судинної, периферійної нервової системи та інших.
На території комплексу на Вас чекають кілька басейнів з термальними водами різної температури, басейни з ароматом вина, кави, пива та палинки, гідромасаж, контрастні ванни, а також сауни з ароматерапією. У комплексі працюють аніматори, які розважать Ваших дітей, поки Ви насолоджуєтеся лікувальними купаннями.

Екскурсія замком в м. Мукачево

Фортеця, що носить назву Паланок, завжди була неприступною – ще у 1241 році вона витримала набіг хана Батия, який зруйнував не одне давньоруське місто. Кам’яний замок тут звів князь Федір Корятович – це він вирубав у скелі криницю 85 м у глибину (подейкують, з допомогою обманутого чорта) – а пізніше його розбудували угорські князі Ракоці. Саме за їх правління фортеця стала центром боротьби за незалежність угорського народу від Габсбургів. Ввійшла в історію майже трирічна оборона замку під проводом мужньої Ілони Зріні. Овіяна легендами фортеця ще здалеку вражає своїми могутніми мурами, а всередині відкривається величезний палацовий комплекс з кількома музеями.

Повернення до Львова орієнтовно о 23:30 год. 



Проживання
 відбувається в затишних садибах сільського туризму Берегівського району з вигодами, номери: 2-х і 3-х місні. Поселення згідно Ваших побажань. Фото садиб можна побачити тут.

 

Вартість вхідних квитків в туристичні об’єкти:

  • замок «Сент-Міклош»: благодійна пожертва;
  • дегустація вин: загальний – 70 грн., екскурсія без споживання вина – 35 грн.;
  • замок Паланок: загальний – 40 грн., студенти, пенсіонери – 30 грн., діти до 14 років – 20 грн.;
  • термальний басейн «Косино»: загальний – 360-400 грн., учасники АТО – 150 грн., діти зростом до 150 см – безкоштовно, оренда шафки – 50 грн.

 

Харчування: 

  • Обід у 1-й день – організовується самостійно під час вільного часу на фестивалі.
  • Вечеря у 1-й день – в садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, толтоткапосто (закарпатські голубці), компот, вино / палинка. Вартість 130 грн.
  • Сніданок у 2-й день – в садибах, пропоноване меню: лангош зі сметаною та сиром (схожі на оладки), ковбаса, сир, масло, хліб, кава/чай. Входить у вартість туру.
  • Обід в 2-й день – відбувається на Ваш смак і вибір в ресторанах, кафе, піцеріях міста Мукачево.

 

Знижки для дітей:

  • Дітям до 6 років (включно), при супроводі 2-х дорослих і без окремого місця в автобусі та при проживанні - безкоштовно;
  • Дітям до 12 років (включно) знижка від загальної вартості туру 100 грн./особа.

 


Для бронювання місць на даний тур:
 обирайте «Замовити тур»  (кнопочка під вартістю туру), 
 пишіть на vodogray.lviv@gmail.com,
телефонуйте +38 073 805 0 805 
чи  +38 098 805 5 805 (Viber / Telegram)


 

Залишити відгук

0 Коментарів