ЗаКарпатські насолоди та долина крокусів

Маршрут подорожі:
1 день: Львів
(виїзд о 08:00 год.) — Ужок (огляд церкви) — Перечин (обід-дегустація закарпатської їжі) — Барвінок (купання в термальному басейні) — Середнє (дегустація вин) — Берегівський район (поселення орієнтовно о 21:00 год., вечеря, ночівля).
2 день: Берегівський район (сніданок, виїзд о 08:00 год.) — Виноградів (дегустація сиру на буйволиній фермі) — Синевирський перевал (огляд карпатських панорам) — Колочава (огляд долини крокусів,  музеїв і обід-забава із сценками з життя горян) — Сойми (дегустація унікальної мінеральної води)  — Львів (повернення орієнтовно о 23:30 год.).

Вартість туру

895 грн.

Період туру

30.03.2019 - 31.03.2019

Тривалість туру

2 дні / 1 ніч

У вартість туру входить

  • проїзд автобусом туристичного класу,

  • ночівля в садибах зеленого туризму (1 ніч),

  • екскурсійний супровід по дорозі та на туристичних об’єктах,

  • страхування на час подорожі.

Додатково оплачується

  • харчування,

  • вхідні квитки в туристичні об’єкти,

  • дегустації.

План подорожі

Перший день

 
Виїзд зі Львова о 08:00 год.
Зраненька виїжджаємо в дорогу. Попереду нас чекають мальовничі Карпати, привітні містечка, дегустація традиційної закарпатської кухні і купання в термальних джерелах. Тож готуймося до яскравої та насиченої поїздки!

Огляд церкви в с. Ужок 
Відомий в минулому бальнеологічний курорт, розташований на межі трьох країн біля мальовничого карпатського перевалу, зараз відомий на весь світ шедевром бойківської сакральної архітектури – церквою св. Михайла (1745р.), котра є одною із найвизначніших дерев’яних храмів України та занесена в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


Обід-дегустація закарпатської їжі в Перечині
Закарпатська кухня славиться на всю Україну. Де ще знайдеш такий розмаїтий набір наїдків і напоїв різних культур і народів, як не тут? Мабуть не одному туристу шкода було, що не можна замовити всього потроху, а доводиться вибирати щось одне.
Власник ресторану «Підкова», що у селі Перечин, пішов назустріч цим бажанням і знайшов як вдовольнити Ваші кулінарні забаганки. Заїхавши сюди на обід, Ви зможете спробувати безліч традиційних закарпатських страв різних народів впродовж однієї дегустації. Навіть назви зачаровують закарпатським колоритом – попрігашка, шовдарь, кромплі, страпачки, пікниця, гурка… І звісно банош. А на десерт – палачінта з лекваром. І запивати це все можна узваром і запашною закарпатською сливовицею. Ця щедра дегустація втамує не лише голод, а й цікавість – чудова нагода спробувати все найважливіше в закарпатській кухні за один раз!

Відпочинок в термальних водах с. Барвінок
Неподалік Ужгорода в оточенні Карпат із самого серця землі піднімаються термальні води і приносять здоров’я та радість для гостей відпочинкового комплексу «Золота Гора». На Вас чекають чотири сучасні термальні басейни із температурами вод +29° та +39° градусів в приміщенні та на відкритому просторі. Вода є надзвичайно корисна і за своїм складом схожа за термальні води найкращих курортів Франції, Німеччини та Чехії. Цілюща, гаряча термальна вода прямує із самого серця землі, та потрапляє в термальні басейни «Золота Гора», щоб Ви могли насолодитися оздоровчими властивостями термальних вод Закарпаття.

Дегустація вина в Середньому
Хіба ж можна приїхати на Закарпаття і не спробувати місцевих вин? Виноробством закарпатці займалися здавна. Переконатися в цьому можна, відвідавши старовинні погреби з історією, яка налічує не одне століття. Тут досі існують цілі династії, які виробляють вино впродовж багатьох поколінь!
Містечко Середнє відоме руїнами замку Добо (XVI ст.) і є найстарішим та найбільшим центром виноробства в Закарпатті. Тутешні вина мають чудовий букет і смак завдяки багатьом мінералам місцевого вулканічного ґрунту. Вони витримуються в унікальних винних підвалах (XVI ст.), що мають ідеальні природні умови для витримки вин. 
Під час дегустації Ви під легкі закуски зможете ознайомитися з різними традиційними сортами закарпатських вин та сортами вин, які виготовляють по всьому світу, а також придбати пляшку вина, яке Вам найбільше сподобалось, щоб привезти смак Закарпаття з собою додому.

Поселення в садиби Берегівського району
Щоб повною мірою зануритися у закарпатську атмосферу, ніч ми проведемо у садибах зеленого туризму. Садиби зеленого туризму – це приватні котеджі, де мешканці закарпатських сіл приймуть Вас зі всією притаманною цьому краю гостинністю, пригостять традиційними стравами та розкажуть про місцеві звичаї. Жоден готель не дасть Вам такої можливості ознайомитися з життям закарпатців, як гостювання у приватній садибі. Отож навіть ночівлю Ви проведете не лише з комфортом, але і з можливістю дізнатися більше про мешканців цього чудового сонячного краю!

Другий день


Виїзд із садиб Берегівського району о 08:00 год.
Прокидаємося, снідаємо, прощаємося з господарями садиб і розпочинаємо другий день подорожі.

Дегустація сиру на буйволиній фермі біля Виноградова
Розведення буйволів – давнє традиційне заняття на Закарпатті. Ці тварини живуть в Карпатах впродовж півтора тисяч років! На жаль, зараз карпатські буйволи на межі зникнення, їх залишилось всього 200 голів на всю Україну. Це не дивно, адже вони потребують більшого догляду, ніж корови, буйволиці значно примхливіші – дають молоко тільки людям, до яких звикли, – а молока дають менше. Проте буйволяче молоко значно поживніше від коров’ячого і багатше на вітаміни та мікроелементи, а продукти з буйволячого молока – сири, масло – мають неповторний смак.
На фермі Ви зможете ознайомитися з історією буйволів на Закарпатті, особливостями їх утримання, та на власні очі побачити, як виготовляється сир за давніми карпатськими технологіями. Також Ви зможете продегустувати екологічно-чисту продукцію з буйволячого молока і придбати молоко, сир або масло, поєднавши корисне з приємним – вдовольнитися смачним органічним продуктом, і водночас підтримати зникаючу традицію і розвиток місцевого виробництва.

Огляд карпатських панорам на Синевирському перевалі
Один із наймальовничіших перевалів українських Карпат, має висоту 793 метрів і з нього відкриваються чудові панорами довколишніх гірських хребтів.

Огляд музеїв Колочави та долини крокусів
В план нашої поїздки входить візит до унікального карпатського села Колочава. Розташоване у гірській долині на берегах річок Тереблі і Колочавки, село налічує 20 пам’ятників та 10 музеїв, а також джерела з мінеральною водою!
Одним із найцікавіших музеїв є скансен Старе Село. Тут Ви не просто зможете ознайомитися з традиційним життям і побутом мешканців Карпат, але й прожити три години у минулому столітті. Тут строгий дяк-учитель проведе Вам урок і може навіть покарати різками за непослух, єврей-корчмар пригостить запашною палинкою, коваль допоможе Вам самостійно викувати для себе сувенір, ткач навчить ткати на старовинних кроснах, жандарм дасть постріляти із столітнього карабіна, а вівчар розповість, як робити бринзу, і зіграє на трембіті.
Цікаво буде відвідати також в інші музеї – «Лінію Арпада», стару вузькоколійку, бункер Штаєра, давню дерев’яну церкву св. Духа та ін. І все це – в оточенні незайманої карпатської природи, адже Колочава належить до національного природного парку «Синевир». Влітку Ви зможете поласувати тут суницями і чорницями, взимку покататися на лижах, а якщо приїдете навесні, то побачите неповторний фіолетовий килим крокусів, занесених до Червоної книги.

Дегустація унікальної мінеральної води в Соймах
По дорозі зупинимося, щоб посмакувати мінеральною водою біля села Сойми. Мінеральні джерела тут відомі ще з XVIII ст., а з ХІХ тут працює водолікувальний курорт. У 1950 р. тут відкрили санаторій, а зараз при ньому є і завод з розливу мінеральної води.
Сойминська вода унікальна за складом – у ній найбільший вміст кальцію серед усіх мінеральних вод України. Також вона багата на вуглекислий газ, хлор, натрій, біологічно активні форми марганцю, цинку, літію, заліза, борну кислоту. Корисна насамперед для врегулювання проблем із кислотністю в шлунку, для жовчного міхура і травної системи загалом. Також підсилює імунітет, завдяки кальцію зміцнює опорно-руховий апарат та допомагає при порушеннях мінерального обміну в організмі.

Повернення до Львова орієнтовно о 23:30 год. 



Проживання
 відбувається в затишних садибах сільського туризму Берегівського району з вигодами, номери: 2-х і 3-х місні. Поселення згідно Ваших побажань. Фото садиб можна побачити тут.

 

Вартість вхідних квитків в туристичні об’єкти, дегустацій:

  • термальний комплекс «Золота Гора»: загальний – 250 грн., діти зростом від 110 см до 150 см – 125 грн., діти зростом до 110 см – безкоштовно;
  • дегустація вин на винзаводі «Леанка» в Середньому: загальний – 100 грн., екскурсія без споживання вина – 50 грн.;
  • дегустація буйволячих та овечих сортів сиру: загальний – 65 грн.;
  • підйом канатно-крісельною дорогою на гору Маковиця (в обидві сторони): загальний – 70 грн., діти до 12 років – 60 грн.;
  • етнографічний музей скансен «Старе село», музей історії залізниці «Колочавська вузькоколійка», філіал музею лісу і сплаву «Колочавський бокораш»: загальний – 50 грн., пенсіонери, студенти – 40 грн., школярі – 25 грн.;
  • частування, забава із музиками і сценки з життя горян у колочавській корчмі «Трембіта»: (в меню входять: сало, сир, часник, огірок, хліб, весела карпатська водичка): дорослі - 80 грн., діти - 40 грн.

 

Харчування:

  • Обід у 1-й день – відбувається в корчмі «Підкова» м. Перечин у вигляді обіду-дегустації, під час яких Ви посмакуєте найцікавішими закарпатськими стравами. Пропоноване меню: шовдарь (копчений свинячий окіст), попрігашка (три види сала), керезет (сирна намазанка), пікниця (домашня ковбаса), квашенина (парадички-помідори, вогурки, гливи, капуста), заправлена пасоля (зупа із фасолі, підбивана сметаною), банош, страпачки із грибнов омачков (картопляні галушки із підливкою), печені на вогньові кромплі (картопля печена), колочена пасоля (фасоля із засмажкою), свіжина по-домашньому, гурка (ковбаса із начинкою), палачінка з лекваром (млинець із повидлом), сливовиця (весела закарпатська водичка), хліб, узвар. Вартість 175 грн.
  • Вечеря у 1-й день – в садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, дісно-перкельт (тушене свиняче м’ясо), торгоня (домашні макарони особливого приготування), солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 75 грн.
  • Сніданок у 2-й день – в садибах, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава/чай. Вартість 55 грн.
  • Обід в 2-й день – відбувається в кафе села Колочава та складається зі страв місцевої кухні: юшка з білих грибів, картопляне пюре з кручеником, салат з огірків і помідорів, чай на травах, хліб. Вартість 110 грн.

 

Знижки для дітей:

  • Дітям до 6 років (включно), при супроводі 2-х дорослих і без окремого місця в автобусі та при проживанні - безкоштовно;
  • Дітям до 12 років (включно) знижка від загальної вартості туру 100 грн./особа.


Для бронювання місць на даний тур:
 обирайте «Замовити тур»  (кнопочка під вартістю туру), 
 пишіть на vodogray.lviv@gmail.com,
телефонуйте +38 073 805 0 805 
чи  +38 098 805 5 805 (Viber / Telegram)


 

Залишити відгук

0 Коментарів